Ost fra lille Peru
Queso Blanco – Latin amerikas favorit!
Dagens oste-land er Danmarks modstander Peru.
Queso Blanco – den hvide ost
Det er en frisk ost der minder om den bløde Mozzarella i konsistens, men har en mere sur smag. Osten laves ved at mælken opvarmes til omkring 80*C hvorefter der tilsættes citron-, eller eddikesyre som sænker pH’en i mælken til det isoelektriske punkt (pH 4,6). Det gør at mælken skilles i ostemasse og valle. Ostemassen fiskes fra vallen og drænes i 15 min, nu er der i princippet en frisk ostemassen, men mangler smag. Smag = salt, så nu æltes der salt i ostemassen og der røres kontinuerligt i ostemassen i 20 min. Nu er ostemassen klar til at komme i forme og få et let pres, det får den lov til indtil næste dag, hvor osten kan pakkes og sælges. Som sagt minder den om Mozzarella, men har slet ikke samme smelteegenskaber som Mozzarellaen. Queso Blanco bruges dog i en bred vifte af peruvianske retter, bla. bruges osten i kartoffelmos som serveres med rejer, majs, æg og chili sauce.
Så er der serveret!
Ingen kommentarer endnu